Posted by on / 0 Comments

Zoals je weet is 3D design ‘hot’. Ik ben er al een tijdje mee bezig en heb al heel wat programma’s onder ogen gehad. Voor mij geldt tot op heden niet zozeer het printen van mijn ontwerpen, meer het gebruik ervan als toegevoegde waarde in illustraties. Zeg maar ontwerpen op een 2,5D manier.

Heden ten dage met het 3D printen wat zich zeer snel ontwikkeld en daardoor ook steeds goedkoper wordt, wordt het ook voor mij de hoogste tijd om dat eens uit te proberen. Lange tijd heb ik gewacht, want printen in plastics, dat is het niet voor mij. Maar op dit moment met voortrazende ontwikkelingen is het al mogelijk om in zo’n 55 verschillende soorten materiaal te printen waaronder in (edel)metalen, keramiek, koolstof e.a. Ik heb al een aantal producten ‘klaar op ‘t schap’ om te laten uitvoeren. Eén lijn van designproducten zijn sieraden, waarvan hieronder een aantal voorbeelden, bedoeld als hangers of broaches, vormen geënt op industriële raderen, hier in kleur(en) gerenderd. Hun uiterlijkheid straks in 3D print zal ‘slechts’ die van het gebruikte materiaal zijn.